Zink

Zink is een Mineraal dat onmisbaar is in het lichaam. Het speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit. Het speelt een rol in (het proces van) weefselgroei en – ontwikkeling. Daarnaast is Zink belangrijk voor de huid, het houdt je haren sterk en het ondersteunt de botten. Voorts ondersteunt Zink de afweer van het lichaam en het draagt bij tot een normaal metabolisme van Vitamine A. ... » Lees meer...Dit mineraal komt vooral voor in peulvruchten, rijst, groente, vlees en vis. Uit groente wordt minder makkelijk Zink opgenomen door ons lichaam dan uit dierlijke producten. Er zijn een aantal voedingsstoffen die een negatieve invloed hebben op de opname van Zink. Eén ervan is Fosfor.
Zink komt in vele vormen voor in ons lichaam, o.a. in zweet. Op trainingsdagen verliest een atleet wel 50% meer zink dan op niet trainingsdagen. Aanvullen van de zinkreserves is dan van belang.

Zink heeft dus een multifunctionele werking. Zo is Zink goed voor het gezichtsvermogen en de haren en belangrijk voor de huid, maar Zink helpt bijvoorbeeld ook het immuunsysteem. U slaat dus 2 vliegen in één klap met maar één product.

Via de website van Body Supplies bestelt u heel eenvoudig Zink of één van de vele andere Mineralen en Vitamines. Al onze producten zijn leverbaar in diverse vormen. Wij zorgen voor een zeer aantrekkelijk tarief en een vlotte levering.

----- Tekst sluiten -----