L-Carnosine

L-Carnosine was tot nu toe voornamelijk bekend bij bodybuilders en atleten, maar de laatste tijd komt het echter meer en meer in beeld. In de voeding zit het vooral in vlees, vis en gevogelte. Carnosine is daarom erg geschikt voor vegetariërs, want plantaardig voedsel bevat geen carnosine.


Op zoek naar andere aminozuren? Bekijk ook eens:

6 Beoordelingen
9.0 / 10
Vanaf €26,90
Op voorraad

L-Carnosine bevindt zich in hoge concentraties in zenuw- en spierweefsel. L-Carnosine is geclassificeerd als een dipeptide, een combinatie van twee aminozuren, in dit geval alanine en histidine. Het lichaam heeft vrijwel altijd voldoende l-histidine, maar beta-alanine dient uit de voeding te worden gehaald of door middel van supplementen worden genomen. Vaak is dit gemakkelijker en ook zeker aan te raden.  

In supplementvorm is carnosine vrij kostbaar. Daarom wordt er in de sportwereld momenteel veel gebruik gemaakt van het goedkopere beta-alanine. Toch wordt het erg aangeraden om carnosine te gebruiken!

Het maakt niet uit of je een professionele sporter bent of dat je recreatief bezig bent. Ben je benieuwd of dit middel ook goed bij jou werkt, wacht dan niet langer en probeer het uit.