Aminozuren

Wat zijn Aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van onze spieren en de bouwstoffen voor alle Eiwitten. Essentiele Aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt. Deze moet je dus via dagelijkse voeding of via supplementen binnen krijgen. Ook als je bijvoorbeeld meer behoefte hebt aan een bepaald soort Aminozuur, dan zijn supplementen sterk aan te raden. ... » Lees meer...


Essentiële Aminozuren

In onze voeding komen ongeveer 20 Aminozuren voor. Acht van de 20 aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt en worden daarom essentieel genoemd. De essentiële Aminozuren zijn: Histadine, Leucine, Isoleucine, Valine, Fenylalanine, Treonine, Methionine, Tryptofaan, Lysine. Isoleucine, Leucine en Valine vormen samen een bijzondere groep aminozuren, namelijk de Branched Chain Amino Acids (BCAA's).

Aminozuren kopen?

Bestel bij Body Supplies jouw ideale Aminozuur supplement. Met grote zorg behandelen wij jouw bestelling en je hebt je bestelling de volgende dag in huis!

----- Tekst sluiten -----

Wat zijn BCAA’s?
BCAA wordt ook wel de ‘vertakte-keten-Aminozuren’ genoemd en ze bestaan uit de drie essentiële Aminozuren: Leucine, Isoleucine en Valine. Deze drie Aminozuren maken één derde uit van de essentiële Aminozuren en ongeveer 70 procent van het totale spiereiwit. BCAA's zijn van groot belang, omdat je lichaam niet in staat is deze Aminozuren zelf te produceren. Daarom moet je ze dus via je voeding of supplementen binnenkrijgen. BCAA producten zijn niet duur. Je hebt al 500gr BCAA in poeder vorm voor 25,-. Erg populair zijn BCAA Powder en BCAA Complex 2200.

Overige Aminozuren
Naast de 8 essentiële Aminozuren kunnen de volgende Aminozuren wel door het lichaam worden aangemaakt: Alanine, Arginine, Asparagine, Carnitine, Cysteine, Glutamine, Glycine, Histidine, Ornithine, Proline, Serine, Taurine en Tyrosine. In het bijzonder willen we Glutamine toelichten, omdat dit product vaak in supplementen gebruikt wordt.

Glutamine
Glutamine is een belangrijke bouwsteen van Eiwitten. Met meer dan 64% vormt Glutamine het Aminozuur met het hoogste aandeel in de spiercel. Ook Glutamine hoeft niet veel te kosten. Populaire producten zijn -Glutamine Powder en Glutamine-SR.

Pilvorm, poedervorm of vloeibare vorm?
Er zijn diverse vormen van Aminozuren op de markt. De pilvorm, poedervorm en vloeibare vorm.

Tabletten bevatten vaak combinaties van stabiele Eiwitten en vrije Aminozuren. Aan de fabrikant hoe deze combinatie uitvalt. In de poedervorm zit meer vrijheid, echter ook hier is sprake van een combinatie vorm en vaak van Medium Chain Amino ketens. Dit zijn korte ketens (bijvoorbeeld BCAA) die wel gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. De poedervormen kunnen ingenomen worden met melk, maar hoe meer vrije Aminozuren er in zitten hoe beter het is om ze in te nemen met vruchtensappen. Melk heeft namelijk een zekere bindende werking.

Het voordeel van vloeibare Aminozuren is de snelle opname en zuiverheid van het product. Een vloeibaar Aminozuur is veel zuiverder dan in pil of poedervorm. Kortom vloeibare Aminozuren zijn een perfect product voor direct na de training.