Leucine

Leucine is een aminozuur dat niet door je lichaam zelf aangemaakt wordt. Het is dan ook van groot belang dat je dit aminozuur uit je voeding haalt of door supplementen inneemt. Vooral voor actieve sporters is het aanbevolen om het leucine gehalte op peil te houden door middel van extra inname.


Op zoek naar andere aminozuren? Bekijk ook eens:

2 Beoordelingen
9.0 / 10
€16,90
Op voorraad

Aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. Leucine is het belangrijkste aminozuur van de BCAA aminozuren. Deze drie aminozuren van BCAA maken één derde uit van de essentiële aminozuren en ongeveer 70 procent van het totale spiereiwit.

Voeding waar leucine in zit

Leucine komt voor in eiwitrijke producten, zoals volkoren producten, bonen, noten en bruine rijst. Extra veel leucine vind je echter in kaas, melk, eieren, maïs, vis en aardappelen, maar ook in soja.

Bij Body Supplies kun je terecht voor sportvoeding en supplementen, die een goede aanvulling zijn op een sportieve en gezonde levensstijl. Bekijk onze website voor ons uitgebreide assortiment. Als je het product bij ons bestelt ben je verzekerd dat je het product tegen de scherpste prijs ontvangt.