Vetzuren

Vetten zijn opgebouwd uit verschillende vetzuren. Er bestaan verschillende typen vetzuren die elke een specifieke invloed op het menselijk lichaam hebben. Er bestaat verzadigde en onverzadigde vetzuren. ... » Lees meer...


Verzadigde vetzuren komen vooral voor in producten van dierlijke producten zoals vette vleessoorten en zuivelproducten zoals boter en kaas, met uitzondering van vissoorten.

Onverzadigde vetzuren zijn vooral te vinden in plantaardige oliën en vette vis. De vetzuren zijn vrij van cholesterol. Onder de onverzadigde vetzuren verstaan we de Omega-6 en de Omega-3 vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam die nodig heeft om goed te kunnen functioneren, maar zelf niet voldoende aanmaakt. Een bekend voorbeeld van een Omega-6 vetzuur is Linolzuur. Omega-3 vetzuren zijn: ALA, EPA en DHA.

Op zoek naar verzadigde of onverzadigde vetzuren? Bij ons ben je aan het juiste adres. Bestel Vetzuren veilig en snel bij Body Supplies. Vandaag besteld betekent dat je het morgen in huis hebt!
----- Tekst sluiten -----