Maltodextrine

Maltodextrine is een hoogwaardig Koolhydraat. Het is goed op te lossen in water en het lichaam kan het in vrije korte tijd probleemloos opnemen. Daardoor wordt Maltodextrine als supplement veel gekocht door atleten en bodybuilders. Maltodextrine komt zo wel eens voor in energiedrankjes voor sporters.

Op zoek naar andere koolhydraat producten? Bekijk ook eens:

18 Beoordelingen
9.3 / 10
€9,90
Op voorraad

Maltodextrine is een wit poeder dat vaak wordt verwerkt in voedingsmiddelen als verdikkingsmiddel. Dit wordt gedaan omdat het relatief goedkoop is. Het bestaat uit complexe Glucose-Polymeren en smaakt matig zoet.

Het wordt door middel van enzymatische Hydrolyse gewonnen uit maïszetmeel. Dit houdt in dat de lange koolhydraatketens uit maïszetmeel opgesplitst zijn in kortere ketens. De enzymatische bewerking maakt dat maltodextrine goed is op te lossen in water en dat het lichaam het in vrij korte tijd probleemloos kan opnemen.

Maltodextrine wordt in sommige producten gebruikt in plaats van suiker. Dit wordt gedaan omdat Maltodextrine minder calorieën bevat dan suiker.  

Benieuwd naar Maltodextrine? Bestel het bij Body Supplies. Wij behandelen jouw bestelling met grote zorg en je hebt jouw bestelling de volgende dag in huis!