Speltpasta

Speltpasta wordt gemaakt van het echte oergraan spelt. Spelt is ontstaan door kruising uit andere soorten en is bijzonder voedzaam. Spelt is een graan dat gluten bevat, maar wel minder gluten dan normale tarwe. ... » Lees meer...


Spelt moet niet verward worden met de gemeenschappelijke broodtarwe. Spelt maakt deel uit van dezelfde graan familie, maar is een heel ander soort graan. Het heeft bepaalde eigenschappen die het in vele opzichten anders maken dan de andere varianten.

In de 19e eeuw is spelt vanwege de snelle ontwikkeling in de moderne landbouwtechnieken een beetje uit de gratie gevallen qua graanteelt. Maar spelt geniet momenteel van een opleving in populariteit. Dit komt omdat steeds meer mensen via het Internet weten, dat het een goede voedingsbron is en kan worden verdragen door veel mensen met tarwegevoeligheden.

Speltpasta heeft een makkelijke smaak en is makkelijk te bereiden. Door de zachte smaak is speltpasta perfect te combineren met verschillende pastarecepten voor een heerlijke maaltijd.

Veel mensen houden van de sterke smaak van spelt, vooral de volkoren variant. Het heeft een aardse, nootachtige smaak.
----- Tekst sluiten -----