Proteïne

Wat is proteïne?

Het menselijk lichaam is een complexe machine en voert elke dag een oneindig aantal taken uit om ons in leven en gezond te houden. Eén van de taken die een grote rol speelt in dit overlevingsproces? Het afbreken van voedsel zodat we ze kunnen opnemen! Een van de voedingsstoffen die ze opnemen zijn eiwitten. Eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa.
... » Lees meer...


Eiwitten zijn natuurlijk voorkomende voedingsstoffen. Ze worden ook wel 'proteïne' genoemd. Het kan worden beschouwd als een van de drie belangrijkste macronutriënten, samen met koolhydraten en vetten.
Het is ook een van de meest voorkomendste voedingsstoffen in onze voeding, die in veel producten zit van vlees tot bonen tot zuivelproducten.

Ook zijn er supplementen waarmee je aan je proteïne behoefte kan voldoen. Zo kennen we whey protein, whey protein isolate, whey protein hydrolisaat en whey protein concentraat. Whey protein concentraat is het meest voorkomendste van de drie.

De meerderheid van de atleten gebruikt eiwitsupplementen om hun dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. Deze kunnen vele vormen aannemen, waaronder shakes en repen met een hoog gehalte aan eiwitten of zelfs maaltijden met een hoogeiwit gehalte.

Geef je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft met ons assortiment hoogwaardige proteïne producten!

Enkele van onze populaire proteïne producten zijn: 100% Whey Gold Standard, 100% Casein Gold Standard, ISO-100 en Elite Whey.
----- Tekst sluiten -----

Proteïne Shakes

De populariteit van proteïneshakes is de laatste jaren explosief gestegen. Er zijn veel voordelen aan het drinken ervan, en dat zou ook zo moeten zijn als je bedenkt hoe gemakkelijk het kan zijn.

De shakes kunnen makkelijk gemaakt worden aan de hand van water of melk. Proteïne shakes zijn een populaire manier geworden om proteïne in het dieet te krijgen. Er is echter niet één leverancier die het beste biedt, omdat elk merk zijn eigen mix van toevoegingen en smaken gebruikt, waardoor het moeilijk is voor iemand die iets simpels wil als alleen vanille of chocolade.

Er zijn allerlei verschillende proteïne shake recepten, maar de meeste hebben een aantal gemeenschappelijke ingrediënten. Eiwitpoeder, melk of water en een zoetstof zijn meestal inbegrepen.

Mensen maken hun eigen proteïne shakes vaak thuis, maar ze zijn ook te vinden in de meeste buurtwinkels of worden direct bij de sportschool verkocht. Bij Body Supplies vind je een groot assortiment aan producten om je eigen proteïne shakes te maken. Een veel verkocht product is de Pure Supreme Whey.

Proteïne repen

Een veel gebruikt tussendoortje voor sporters is de proteïne reep. Heb je wel eens het gevoel dat je een beetje extra nodig hebt om je dag door te komen? Mogelijk ben je op zoek naar een snack die er voor zorgt dat je voldoende eiwitten binnen krijg. Een proteïnereep kan dan net datgene zijn wat je nodig hebt.

Boordevol vitaminen en mineralen zijn proteïnerepen een geweldige snack voor tussendoor. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei heerlijke smaken, dus je vindt er vast wel een die bij je past. Een aantal van onze populaire proteïne repen zijn de Grenade Carb Killa Bars, M&M’s Hi Protein Bar, Mars Hi Protein Bar, Quest Protein Bar, Smart Bar en Snickers Hi Protein Bar.

Er zijn een aantal ongelooflijke proteïnerepen bij Body Supplies! We hebben een groot assortiment van verschillende smaken en soorten om aan ieders behoeften te voldoen.

Soorten proteïne.

Hoewel er veel soorten eiwit zijn, kennen we er drie waarvan je op de hoogte moet zijn. Deze omvatten Whey Protein Concentrate (WPC), Isolate en Hydrolyzed Whey die allemaal hun eigen voordelen hebben om ze op verschillende manieren of op specifieke momenten gedurende de dag te consumeren, afhankelijk van wat het beste werkt met ieders individuele behoeften!

Whey Protein Concentrate (WPC)

Whey protein concentrate (WPC) is de meest voorkomende vorm van wei-eiwit. Het wordt gemaakt door verse koemelk te nemen en het vet en de lactose te verwijderen. De resterende wei wordt vervolgens verwerkt om alle onzuiverheden te verwijderen.
Het resulterende poeder bestaat voor ongeveer 80% uit eiwit en voor 20% uit koolhydraten en vet.

Whey Isolate

Wei-eiwit isolaat is een meer zuivere vorm van wei-eiwit. Het wordt gemaakt door het vet en de lactose eruit te filteren, evenals andere onzuiverheden. Er blijft dan een poeder over dat voor ongeveer 90-95% uit eiwitten bestaat. Pure Iso Whey Pro is een goed voorbeeld van een wei-eiwit isolaat.

Iso Whey Pro bevat uitsluitend Whey Eiwit Isolaat. Wij garanderen de hoogste kwaliteit van Europa. Een lager gehalte aan vet en koolhydraten en een hoger gehalte aan eiwitten bestaat simpelweg niet! En dan de smaken …! Heerlijke milkshake smaken, die nooit gaan vervelen!

Hydrolyzed Whey

Gehydrolyseerd wei-eiwit is de puurste vorm van wei-eiwit die beschikbaar is. Het wordt gemaakt door het wei-eiwit vooraf te verteren, waardoor het wordt afgebroken tot kleinere peptiden. Voor een goed hydrolyzed whey supplement raden wij Pure Hydro Whey Pro aan.

Met Pure Hydro Whey Pro verhoog je je eiwitinname op de meest zuivere manier verkrijgbaar in de markt! Iedere portie bevat een eiwitgehalte van maar liefst 89,3%! Met onze vanille smaak maak je heerlijke ontbijt of herstel shakes die speciaal uitgebalanceerd zijn voor jouw fitnessdoelen!

Hoe kan ik voldoende eiwitten binnen krijgen?

Er zijn zoveel mythes en misvattingen over proteïne. Sommige mensen denken dat je veel vlees moet eten om genoeg proteïne binnen te krijgen, terwijl anderen denken dat je alle proteïne die je nodig hebt uit plantaardige bronnen kunt halen. De waarheid is dat het makkelijk is om genoeg proteïne binnen te krijgen, of je nu vegetariër bent of niet. Hier zijn wat tips om genoeg hoogwaardige proteïne in je dieet te krijgen:
1. Eet veel eieren, zuivelproducten en vlees. Deze voedingsmiddelen zijn allemaal uitstekende bronnen van proteïne.
2. Neem ook voldoende plantaardige eiwitten op in je dieet. Bonen, linzen, noten en zaden zijn allemaal geweldige bronnen van eiwitten die ook waardevolle voedingsstoffen zoals vezels en antioxidanten leveren.
3. Als je vegetariër of veganist bent, zorg er dan voor dat je een verscheidenheid aan eiwitrijk voedsel eet om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft.
4. Als je een atleet of bodybuilder bent, heb je misschien meer eiwitten nodig dan de gemiddelde persoon. Zorg ervoor dat je veel eiwitrijk voedsel eet en vul dit wanneer nodig aan met eiwitpoeder.
5. Haal uw eiwitten zoveel mogelijk uit volwaardige voeding. Bewerkte eiwitpoeders en repen zitten vaak vol suiker en andere ongezonde ingrediënten.