Kokosbloem Suiker

Kokosbloesem Suiker is een natuurlijke suiker die wordt gewonnen uit de ongerepte bloesem van de kokospalm. Kokosbloesem suiker is heerlijk van smaak! ... » Lees meer...


De nectar van de tropische kokosbloesem wordt door tappers hoog in de boom geoogst, zonder schade toe te brengen aan de kokospalm. Als de tappers genoeg hebben verzameld, wordt de zuivere nectar in een ketel heel langzaam ingekookt tot een ongeraffineerde suiker. Door deze traditionele bereidingswijze blijven de natuurlijke Mineralen en Vitamines van de nectar behouden.

Deze kokossuiker komt dus van de zoete nectar van de kokosbloesem. Dit kokosnectarsap is zoet en aromatisch. Kokosbloesemsuiker heeft een subtiele, zoete smaak die wat lijkt op die van ongeraffineerde, ruwe rietsuiker.

Kokosbloesem Suiker is ook best duurzaam. Dit omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker levert dan een rietsuikerplantage of een suikerbietenveld en dit met minder middelen.

Kokosbloesemsuiker heeft een lage smelttemperatuur en een hoge verbrandingstemperatuur. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in warme bereidingen en in snoepgoed. Het mengt bovendien zeer goed met vloeistoffen en met deeg, dus perfect om mee te bakken. Het is lekker in thee en bij gerechten, in gebak en desserts. Vervang gewone suiker nu door onze lekkere Kokosbloesem Suiker!
----- Tekst sluiten -----