Arenga Palm Suiker

Palmsuiker wordt gemaakt van het sap van de Indonesische Arenga Palm. De suiker heeft een licht karamel-achtige smaak. Niet alleen de smaak van de suiker is uniek, maar ook het milieuvriendelijke productieproces. ... » Lees meer...


Palmsuiker wordt van origine gewonnen uit het zuivere sap van de arenga- en dadelpalm. In de Thaise en Javaanse keuken is palmsuiker een veel gebruikt ingrediënt. Het geoogste pure sap wordt op een traditionele manier langzaam ingedampt tot palmsuiker. Op deze wijze blijven de van nature aanwezige stoffen behouden. Het oogsten van het waardevolle sap is een handmatig proces. Door een dun plakje van een tak af te snijden, kan dit pure sap geoogst worden. Volwassen bomen produceren dagelijks op deze wijze 20-30 liter zuiver sap. Dit tappen schaadt de boom niet.

De smaak van Palmsuiker is vergelijkbaar met gewone suiker of bruine basterdsuiker en anders dan het populaire Stevia, kun je Palmsuiker wel gebruiken zoals normale suiker. Het heeft namelijk dezelfde structuur als suiker, waardoor het een heel handig product is om mee te bakken!
----- Tekst sluiten -----