Kokosmelk

Kokosmelk is een romige en voedingsrijke vloeistof die wordt verkregen door het kiemwit van een kokosnoot met water te vermengen en uit te knijpen. Kokosmelk heeft de geur van de kokosnoot en heeft een zoete, lekkere smaak. ... » Lees meer...


Kokos 'melk' is niet het vocht dat in de kokosnoot zit, zoals veel mensen denken. Dat noemen we kokoswater. De kokosmelk wordt gemaakt door het geraspte witte vruchtvlees van de kokosnoot te mengen en te 'kneden' met water. Daarna wordt het mengsel uitgeknepen en ontstaat er kokosroom oftewel santen. Als je het proces herhaalt en het mengsel weer uitknijpt, krijg je kokosmelk. Vaak is die melk trouwens een beetje bijgemengd met kokosroom voor een extra romige smaak.

Kokosmelk is een uitstekend alternatief voor koemelk, omdat het gemakkelijk verteerbaar is en eenvoudig is om te maken. Je kunt het gewoon drinken of gebruiken voor het koken.

Kies nu ook voor kokosmelk. Deze melk heeft een heerlijke zoete smaak en is gemakkelijk verteerbaar. Bestel kokosmelk nu bij Body Supplies!
----- Tekst sluiten -----