Kokos is afkomstig van de kokosnoot, de vrucht van de kokospalm (Cocos nucifera), die veel voorkomt in tropische gebieden. Het witte vruchtvlees van de noot wordt verwerkt tot verschillende producten, zoals kokosolie en kokosrasp. Deze producten worden wereldwijd gebruikt in zowel de keuken als in supplementvorm vanwege hun unieke samenstelling en gebruiksmogelijkheden.
Wat zit er in kokos?
Kokos bevat van nature vetzuren, waarvan een groot deel middellange-keten vetzuren (MCT’s) zijn. In tegenstelling tot langeketenvetzuren, worden MCT’s sneller door het lichaam opgenomen. Daarnaast bevat kokos ook sporen van vitamines en mineralen, en wordt het gewaardeerd om zijn milde, lichtzoete smaak.
Gebruiksvorm en toepassingen
Kokosolie wordt vaak gebruikt bij het koken of bakken, maar is ook populair als voedingssupplement. In poedervorm of softgelcapsules is kokos gemakkelijk toe te voegen aan smoothies, dranken of een dagelijkse supplementenroutine.






