Ahornsiroop van Terrasana kan goed worden gebruikt als vervanging van suiker of zoetstof!
Ahornsiroop Terrasana eigenschappen:
Ahornsiroop is een lekker zoetmiddel wat als vervanger wordt gebruikt voor suiker of zoetstof. Deze siroop is mild van smaak. Eigenlijk kunt u alle gerechten waar suiker in wordt verlangd, vervangen door ahornsiroop.
Zo is ahornsiroop ook een onmisbaar bestanddeel in de citroensapkuur. Kinderen vinden de siroop ook lekker op de boterham.
Voordelen van Ahornsiroop:
- Een natuurlijk product (niet chemisch bewerkt)
- Mild zoet van smaak
- Lagere GI als "gewone" suiker
Ahornsiroop is een zoetmiddel wat gehaald wordt uit de stam van de esdoorn welke afkomstig zijn uit de grote Esdoornwouden van Canada. De Noord-Amerikaanse Indianen die deze Esdoorns hebben ontdekt, beheersten van oudsher de kunst om het zoete sap van de Ahorn (=Esdoorn) af te tappen en er een houdbare siroop van te maken.
Het productieproces is heel eenvoudig, afgezien van techniekverbeteringen altijd hetzelfde gebleven en volledig natuurlijk en biologisch. In het voorjaar, als de winter ten einde loopt en het kwik overdag weer boven nul komt, scheidt de esdoorn een speciaal sap met een hoog suikergehalte af. Dit houdt aan zolang de temperatuur schommelt tussen vriezen en dooien, variërend van 1 week tot maximaal 6 weken. De esdoorn wordt ingekerfd en van een buis voorzien, die het vocht afvoert. Afhankelijk van de dikte en sterkte van de boom worden maximaal drie tappunten ingebracht. Het vocht wordt sterk ingedampt tot een siroop overblijft met een hoge concentratie suiker en mineralen. De beheersing van de constante kooktemperatuur (4 graden boven het kookpunt) is van groot belang voor de kwaliteit van het eindproduct.
Ahornsiroop Terrasana kenmerken:
- 500/1000 ml
- Mild zoet van smaak
- Natuurlijk product
Waarom staat er soms weinig of geen informatie over de werking van een product?
Helaas mogen wij tegenwoordig, door strenge EU-wetgeving, maar beperkt informatie geven over de werking van producten. Alleen zogenaamde claims die staan in de EU database mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken mogen we daarom veelal niet delen. Zo mogen we bijvoorbeeld niets zeggen over de werking van cafeïne, terwijl de werking van koffie bij iedereen bekend is. Zijn er specifieke vragen over dit product of wil je meer informatie over de werking, neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor een persoonlijk advies.