Vitamine B

Niet alle Vitamines kunnen door ons lichaam worden aangemaakt, maar worden uit voedsel gehaald. ... » Lees meer...

Dit is het geval met Vitamine B. In het verleden dacht men dat er maar één Vitamine B bestond. Echter uit onderzoek bleek dat er veel meer vitamines van dit soort zijn. Het vitamine B-complex bestaat uit acht wateroplosbare Vitamines. Elke Vitamine in het Vitamine B-complex heeft een eigen functie.

Vitamine B bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast heeft bijvoorbeeld Vitamine B6 een rol in de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten. Voorts zorgt het mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.
 
Vitamine B zit in voeding. Het komt vooral voor in groene groenten, yoghurt, noten, lever, vlees, volkoren granen en andere melkproducten. De hoeveelheid Vitamine B die iemand dagelijks nodig heeft is afhankelijk van leeftijd en geslacht. Echter deze Vitamine komt maar in kleine hoeveelheden voor in eten en drinken, waardoor er al snel een tekort kan ontstaan aan Vitamine B.
 
Heeft u een bepaald Vitamine B tekort en bent u op zoek naar een bepaald soort Vitamine B? Bij ons kunt u deze voordelig aanschaffen. Naar welk vitamine B u ook op zoek bent, wij kunnen het tegen de scherpste prijs aanbieden!

----- Tekst sluiten -----