Pyridoxine (Vitamine B6)

Pyridoxine
Pyridoxine wordt ook wel Vitamine B6 genoemd. Deze Vitamine valt binnen het vitamine B-complex en is water-oplosbaar. Elke vitamine binnen het vitamine B-complex heeft een andere functie. Pyridoxine zorgt voor het omzetten van bepaalde stoffen uit voeding naar Niacine (vitamine B3). Maar deze vitamine heeft nog veel meer functies. ... » Lees meer...

Het zorgt voor een goede spijsvertering en het helpt bij het opbouwen van weerstand. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van eiwitten en het zenuwstelsel. Voorts is het belangrijk voor de stofwisseling. Ook helpt het bij de regulering van het hormoon Oestrogeen en Testosteron.

Wist u dat?
Pyridoxine komt vooral voor in peulvruchten, aardappelen en graanproducten. Daarnaast vindt u ze ook in eieren, vis en vlees. Deze vitamine komt in kleinere hoeveelheden voor in zuivel en groenten. Deze vitamine is gevoelig bij verhitting en gaat grotendeels verloren als de temperatuur boven de 100 °C uitstijgt. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is afhankelijk van geslacht en leeftijd. De Gezondheidsraad heeft een richtlijn vastgesteld voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Zwangere vrouwen hebben een grotere behoefte aan Pyridoxine.

Bezoek de website van Body Supplies eens. U zult zien dat u hier eenvoudig en tegen zeer aantrekkelijke prijzen deze Vitamine B6 kunt bestellen. Wij garanderen u een goede en snelle levering.

----- Tekst sluiten -----