Pyridoxine (Vitamine B6)

Pyridoxine wordt ook wel Vitamine B6 genoemd. Vitamine B6 valt binnen het Vitamine B-complex en is wateroplosbaar. ... » Lees meer...

Elke vitamine binnen het vitamine B-complex heeft een andere functie.

Vitamine B6 heeft veel functies. Vitamine B6 draagt bij aan een goede energievoorziening in de spieren. Draagt bij aan de activiteit van hormonen, in het lichaam. Ondersteunt het immuunsysteem
Heeft een rol in de opbouw en afbraak van Eiwitten en Koolhydraten (suikers) en ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Niet alleen op fysiek gebied is Vitamine B6 van belang, ook op psychisch niveau! Zo draagt Vitamine B6 bij aan het functioneren van het geheugen en dus bij leerprestaties.
 
Pyridoxine komt vooral voor in peulvruchten, aardappelen en graanproducten. Daarnaast vindt u ze ook in eieren, vis en vlees. Deze vitamine komt in kleinere hoeveelheden voor in zuivel en groenten. Deze vitamine is gevoelig bij verhitting en gaat grotendeels verloren als de temperatuur boven de 100 °C uitstijgt.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is afhankelijk van geslacht en leeftijd. De Gezondheidsraad heeft een richtlijn vastgesteld voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Bekijk onze producten eens. U zult zien dat u hier eenvoudig en tegen zeer aantrekkelijke prijzen deze Vitamine B6 kunt bestellen. Wij garanderen u een goede en snelle levering.

----- Tekst sluiten -----