Pantotheenzuur (Vitamine B5)

Voor het aanschaffen van Pantotheenzuur (Vitamine B5) bent u bij Body Supplies aan het juiste adres. ... » Lees meer...

Het is één van de negen wateroplosbare vitamines binnen het vitamine B-complex.

Vroeger dacht iedereen dat er maar één Vitamine B bestond. Echter na onderzoek bleek dat er wel acht soorten Vitamine B bestaan.

Pantotheenzuur (Vitamine B5) helpt energie los te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Daarnaast helpt Pantotheenzuur om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Ook heeft Pantotheenzuur een psychologische functie: pantotheenzuur ondersteunt in stresssituaties en tijdens drukke werkzaamheden. Voor studenten of mensen die het druk hebben op werk is dit supplement dus ideaal.

Pantotheenzuur (Vitamine B5) komt in bijna alle voedingsmiddelen voor. Het zit in groente, fruit, zuivelproducten, vlees, vis, volkorenproducten, maar ook in eieren. Men krijgt al 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen bij het drinken van twee glazen melk op een dag. Omdat deze Vitamine in wateroplosbaar is, wordt er geadviseerd uw groente in weinig water te koken. Daarnaast kunt u de groente het best in niet te kleine stukken snijden.

Heeft u een tekort aan deze vitamine dan kunt u Pantotheenzuur eenvoudig bij ons bestellen. Wij hanteren de scherpste tarieven en dragen zorg voor een vlotte afwikkeling van uw bestelling.

----- Tekst sluiten -----