Niacine (Vitamine B3)

Niacine, ook wel Vitamine B3 genoemd, is een wateroplosbare Vitamine en valt binnen het Vitamine B-complex. ... » Lees meer...

Nicotinezuur is de naam voor de natuurlijke vorm van Niacine, terwijl Nicotinamide vooral voorkomt in supplementen.

Eén van de functies van Niacine (Vitamine B3) is dat het de normale huid ondersteunt. Daarnaast activeert het de natuurlijke energie in het lichaam. Voorts speelt Niacine ook een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen.

Vitamine B3 komt voor in graanproducten, noten en zaden, maar ook in vlees, vis en gevogelte. Ons lichaam maakt ook een gedeelte aan uit het Aminozuur Tryptofaan. Daarom zijn ook eiwitrijke producten, zoals eieren en zuivel van belang om in ons voedselpatroon op te nemen. Voor mannen geld een andere aanbevolen hoeveelheid Niacine dan bij vrouwen.

Een tekort aan Niacine (Vitamine B3) kan leiden tot pellagra, een ziekte die gepaard gaat met huidaandoeningen, diarree en dementie.

Als u een tekort aan Vitamine B3 heeft dan is Body Supplies de ideale webwinkel om dit product te bestellen. Met grote zorg behandelen wij uw bestelling en u heeft uw bestelling de volgende dag in huis!

----- Tekst sluiten -----