Niacine (Vitamine B3)

Niacine
Niacine, ook wel Vitamine B3 genoemd, is een water-oplosbare vitamine en valt binnen het Vitamine B-complex. Eén van de functies van Niacine is dat het zorgt voor een gezonde huid. Een gezonde huid is strak, stevig en veerkrachtig. Naast een gezonde huid worden ook cellen voorzien van energie. Voorts speelt Niacine ook een belangrijke rol bij de werking van het zenuwstelsel. ... » Lees meer...

Vitamine B3 komt voor in graanproducten, noten en zaden, maar ook in vlees, vis en gevogelte. Ons lichaam maakt ook een gedeelte uit het aminozuur tryptofaan aan. Daarom zijn ook eiwitrijke producten, zoals eieren en zuivel van belang om in ons voedselpatroon op te nemen. Voor mannen geld een andere aanbevolen hoeveelheid Niacine dan bij vrouwen.

Weetjes
Wist u dat Vitamine B3 oplost in Water? En dat u daarom uw groente beter niet te klein kan snijden en in weinig water dient te koken? Nicotinezuur is de naam voor de natuurlijke vorm van Niacine, terwijl Nicotinamide vooral voorkomt in supplementen.

Online bestellen
Als u een tekort aan Vitamine B3 heeft dan is Body Supplies de ideale webwinkel om dit product te bestellen. Met grote zorg behandelen wij uw bestelling en u heeft uw bestelling de volgende dag in huis.

----- Tekst sluiten -----