Multivitamine

Multivitamine
Bij een gezond eetpatroon krijgt u voldoende vitaminen en mineralen binnen. Toch komt het zeer regelmatig voor dat het eten te eenzijdig is, doordat er niet volgens de Schijf van Vijf gegeten wordt. U loopt dan het risico om een tekort aan vitaminen of mineralen te ontwikkelen. U kunt daardoor bijvoorbeeld een lagere weerstand krijgen en sneller ziek zijn. ... » Lees meer...Multivitamines zijn er in verschillende soorten. Er bestaan 13 soorten vitamines, deze zijn onder te verdelen in vet-oplosbare (denk aan Vitamine A en Vitamine D) en water-oplosbare vitamines (denk aan Vitamine B, bijvoorbeeld Vitamine B12). Vet-oplosbare vitamines komen voor in het vet van voedingsmiddelen, terwijl water-oplosbare vitamines vooral voorkomen in het vochtgehalte dat in voedingsmiddelen zit. Water-oplosbare vitamines verlaten het lichaam via de urine omdat het lichaam niet de mogelijkheid bevat deze op te slaan.

Multivitamine, maar voor wie?
Er zijn altijd mensen die extra vitamines en mineralen nodig hebben. Denk hierbij aan ouderen of zwangere vrouwen, maar ook mensen met een getinte huid hebben sneller kans op een vitamine- of mineraaltekort. Daarnaast hebben ook mensen die sporten, roken, aan het lijnen zijn extra vitaminen nodig. Ook veganisten hebben extra vitamines nodig. Deze kunnen aangevuld worden door een Multivitamine.

Heeft u een vitamine- of mineraaltekort dan kunt u bij Body Supplies multivitaminen in allerlei vormen bestellen. Vandaag besteld, is morgen in huis.

----- Tekst sluiten -----