MultiVitamine

Multivitamines bevatten een uitgebalanceerde mix van Vitamines en Mineralen. ... » Lees meer...

Mineralen zijn net als Vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken en niet zelf door het lichaam aangemaakt kunnen worden. Het lichaam moet dus Vitaminen en Mineralen binnen krijgen via eten en drinken. Toch komt het zeer regelmatig voor dat het eten te eenzijdig is, doordat er niet volgens de Schijf van Vijf gegeten wordt. Er komt dan niet genoeg binnen via voeding.

U loopt dan het risico om een tekort aan Vitaminen of Mineralen te ontwikkelen. U kunt daardoor sneller ziek zijn, want Vitaminen zorgen mede voor een goede weerstand en ondersteunen het immuunsysteem. Dit tekort kan worden aangevuld door een goede Multivitamine te slikken.

Multivitamines zijn er in verschillende soorten. Er bestaan 13 soorten Vitamines, deze zijn onder te verdelen in vet-oplosbare (denk aan Vitamine A en Vitamine D) en wateroplosbare Vitamines (denk aan Vitamine B, bijvoorbeeld Vitamine B12). Vet-oplosbare Vitamines komen voor in het vet van voedingsmiddelen, terwijl wateroplosbare Vitamines vooral voorkomen in het vochtgehalte dat in voedingsmiddelen zit. Wateroplosbare Vitamines verlaten het lichaam via de urine omdat het lichaam niet de mogelijkheid bevat deze op te slaan.

Vitamine A, C en E worden gerekend tot de Antioxidanten.

----- Tekst sluiten -----