IJzer

IJzer
IJzer behoort tot de Mineralen en is een belangrijk onderdeel in het immuunsysteem, daarnaast levert het ook een bijdrage aan de energievoorziening in ons lichaam. Er wordt zuurstof van de longen naar het weefsel getransporteerd, dit gebeurt door de rode bloedcellen. Die zuurstof is nodig voor de verbranding van voedingsstoffen in het weefsel. Het gevolg is dat er energie vrijkomt. ... » Lees meer...

Er zijn twee soorten ijzer en wel heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer zit vooral in dierlijke producten en non-heemijzer komt voor in plantaardige producten.

Hoeveel ijzer iemand nodig heeft is afhankelijk van geslacht en leeftijd, maar ook van de aanwezige ijzervoorraad in het lichaam. Bij een lage ijzervoorraad in het lichaam, zal de behoefte aan ijzer toenemen. Er is wel een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vastgesteld. Dit is voor vrouwen 15 milligram, voor mannen geld een aanbevolen hoeveelheid van 9 milligram. Echter, kinderen onder de 3 jaar, adolescenten, menstruerende of zwangere vrouwen hebben een hogere behoefte aan ijzer.

Eenvoudig bestellen
Heeft u een ijzertekort en bent u op zoek naar ijzertabletten? Dan bent u bij Body Supplies aan het juiste adres. U kunt via onze website ijzertabletten bij ons bestellen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Uw bestelling wordt direct verzonden en heeft u de volgende dag in huis.

----- Tekst sluiten -----