Biotine (Vitamine B8)

Voor het aanschaffen van Biotine (Vitamine B8) ben je op onze website aan het juiste adres! ... » Lees meer...Biotine dankt zijn naam aan het Griekse woord bios, dat "leven" betekent en werd in 1936 voor de eerste keer geïsoleerd. Deze wateroplosbare Vitamine valt onder het Vitamine B-complex. In het verleden werd gesteld dat er één vitamine B was, maar na onderzoek bleek dat er meer van dit soort vitamines bestaan.

Vitamine B8 heeft positieve effecten op tal van gebieden van het menselijk lichaam. Zo activeert het de natuurlijke energie in het lichaam. Daarnaast houdt het de haren sterk en is het dus erg goed voor de conditie van het haar. Ook helpt het bij het gezond houden van de huid. Daarbij komt nog dat het bijdraagt aan je leerprestaties/-vermogen en ook heeft het een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Biotine wordt gevonden in verschillende voedingsmiddelen, zoals lever, bloemkool, zalm, wortelen, bananen, sojameel, granen en gist. Het Biotine gehalte in voedsel wordt verminderd door koken en het bewaren van voeding.

Biotine speelt een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen. Daarnaast is Biotine goed voor je haren en ook is het belangrijk voor de huid. Een vitale rol is weggelegd bij het energie vrij maken uit vet, koolhydraten en eiwitten.

----- Tekst sluiten -----