Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn Mexicaanse pitten en werden al door de oude Azteken gegeten, veelal rauw. Tegenwoordig eten we ze vaak licht geroosterd.100 gram geroosterde Pompoenpitten levert ongeveer 350 calorieën. ... » Lees meer...



Pompoenpitten zijn de eetbare pitten van de pompoen. Ze staan ook bekend als ‘pepita’- een Mexicaans-Spaanse term. In tegenstelling tot de harde witte pitten van een pompoen hebben de meeste pompoenpitten uit de supermarkt geen schil. Deze schilvrije pitten zijn plat en ovaal en hebben een groene kleur.

Per 100g Pompoenpitten zit 800mg Fosfor, 160mg Magnesium en 24g Eiwitten.

Als je van de voordelen van pompoenpitten wilt genieten is het makkelijk om ze aan je voedingspatroon toe te voegen. In veel landen zijn ze een populaire snack die zowel rauw, geroosterd, gezouten of ongezouten gegeten kan worden. Je kunt ze los eten, maar ook aan je smoothies of Griekse yoghurt en fruit toevoegen. Je kunt salades, soepen of ontbijtgranen ermee besprenkelen.

----- Tekst sluiten -----