Whey Eiwit Isolaat

Het zuivere Whey Eiwit Isolaat
Een whey eiwit isolaat is vergeleken met normale whey eiwitten beter gezuiverd. De andere stoffen (vetten, zouten, lactose) uit een whey eiwit concentraat worden dan zoveel mogelijk verwijderd en voor andere toepassingen gebruikt. Het eiwitgehalte van whey eiwit isolaat kan in de buurt van de 93% komen. ... » Lees meer...Deze zuiverheid wordt verkregen door microfiltratie en ultrafiltratie (MF en UF). Het verkregen whey eiwit isolaat bevat ook nog steeds de eiwitten die de afweer ondersteunen.

Opnamesnelheid en gebruik
Whey eiwit isolaat wordt enorm snel door het lichaam opgenomen en is daardoor ideaal om bijvoorbeeld direct na een inspanning te nemen. Het lichaam beschikt direct over voldoende eiwitten om de spieren te laten herstellen en groeien. Whey eiwit isolaat is niet te adviseren om voor het slapen gaan te nemen. Dan kun je het beste kiezen voor Caseine Eiwit.

Waarom gebruiken sporters whey eiwit isolaat?
De aminozuursamenstelling van whey eiwit isolaat is compleet; alle belangrijke Aminozuren voor bijvoorbeeld de opbouw van spieren zijn voldoende aanwezig. Whey eiwit isolaat is in ongeveer een half uur afgebroken tot aminozuren, veel sneller dan de andere eiwitsoorten. De sporters die extreem nauwkeurig hun voeding/dieet in de gaten houden, kunnen hun voordeel halen uit de minimale hoeveelheid vet en lactose. De prijs van whey eiwit isolaat ligt wel iets hoger.

Toepassing binnen het eiwitdieet
Juist door de zuiverheid wordt whey eiwit isolaat ook enorm vaak binnen het eiwitdieet gebruikt. De spiermassa kan op niveau gehouden, ondanks het minder eten en je krijgt maar een zeer beperkte hoeveelheid vetten binnen. Je kunt het als gedeeltelijke of volledige vervanging van een maaltijd of tussendoortje gebruiken.

----- Tekst sluiten -----