Letter K Supplementen

Supplementen Alfabet van A tot Zink

7-KETO DHEA
Dit is een metaboliet van dehydroepiandrosterone (DHEA), een steroïde hormoon. Echter, in tegenstelling tot DHEA, is 7-KETO DHEA niet betrokken bij productie van testosteron. In plaats daarvan verhoogt het de productie van het schildklierhormoon T3. T3 is verantwoordelijk voor het handhaven van de stofwisseling. Bij lange termijn inname van 7-KETO DHEA is aangetoond dat het leidt tot een verhoogt gewichtsverlies. Bovendien is het aangetoond dat supplementatie een direct effect heeft op de mitochondriale stofwisseling om vet verlies verder te vergroten.

Aanbevolen supplementatie: Neem driemaal daags 50 tot 100 milligram.

Kelp
Kelp is een zeewier dat langs bepaalde kusten of ondiepe zones van de oceaan groeit en is een rijke bron van jodium. Aanvullende jodium ondersteunt in sterke mate de schildklierhormoon productie en de algehele gezondheid van de schildklier. Kelp is ook een grote bron van ijzer, natrium, fosfor, calcium, evenals magnesium en kalium.

Aanbevolen supplementatie: Controleer het etiket. Neem niet meer als 325 microgram per dag.

KIC (Alpha-Ketoisocaproate)
Dit is het ketozuur van de vertakte keten aminozuur (Branched Chain Amino Acid – BCAA) leucine. Het is ook bekend als een vertakte keten ketozuur (Branched Chain Keto Acid – BCKA). Het wordt omgezet in beta-hydroxy beta-methylbutyraat (HMB) en alfa-amino-n-butyraat. De wetenschap heeft bewezen KIC een anti-katabole is, vooral onder omstandigheden wanneer katabolisme intreedt (bijv. na een zware training tijdens een dieetkuur). Onderzoek toont aan dat KIC het vrijkomen van anabole insuline uit de cellen in de alvleesklier stimuleert. Bovendien ruimen BCKA’s, zoals KIC, het geproduceerde ammoniak op als gevolg van een zware oefening. Zo is aangetoond dat KIC betrokken is bij het verlengen van de tijd tot uitputting.

Aanbevolen supplementatie: Neem 200 tot 400 milligram per dag. Voor het beste resultaat, neem KIC met 1,000 tot 2,000 milligram HMB vóór en na de training.

Volg het blog van Body-Supplies.nl elke week weer voor een update. Volgende week (7 maart 2011) gaan we verder met de letter L supplementen.

Het Supplementen Alfabet van A tot Zink is gedeeltelijk gebaseerd op een eerder uitgebracht artikel geschreven voor MuscleMag (engelstalig). Niet alle tekst van deze bron is vertaald, en er zijn meerdere (Internet) bronnen gebruikt om het Supplementen Alfabet van A tot Zink in het Nederlands samen te stellen.

De opmaak en vertaling zijn uitgevoerd in opdracht van Body-Supplies.nl door Andrew.

Reacties zijn gesloten.